בייג'ינג היא נקודת מפגש בין ישן לחדש, בין המטבח הקיסרי העשיר, למטבח עכשווי עם השפעות בינלאומיות. טיול בדגש קולינרי יהפוך את חווית הטיול למושלמת.
כמה עובדות על בייג'ינג:
בייג'ינג ממוקמת בצפון מזרח סין, בשטחה מתגוררים כ-13 מיליון תושבים.
פירוש השם בייג'ינג: הבירה הצפונית.
שפה עיקרית: מנדרין
שטח: 16,800 קמ"ר
בייג'ינג מבחינה קולינרית היא מיני קוסמוס - בו מיוצגים בכבוד מטבחי המחוזות השונים.
בשנת 2008, ב-8 באוגוסט בייג'ינג מתכננת לארח את האולימפיאדה, כבר עכשיו יש קשיים להשיג מקומות לינה בעיר בתאריכים אלו.
המלח בסין נדיר ויקר ולכן רוטב הסויה הפך להיות רכיב התיבול הנפוץ ביותר
הטיול הקלאסי בביג'ינג עם דגש על הפן הקולינרי הופך את מסלול התיירות שהיה מקובל עד כה לחוויה רב חושית. ארמון הקיץ, סדנת בישול עם שף מוביל שיחלוק עמכם סודות מקצועיים, ביקור בכיכר טיינאנמן, ארוחה במסעדה שהמקומיים אוהבים, ביקור במקדש השמים, ארוחת ערב במסעדת פיוז'ן מרתקת, ביקור בחומה הגדולה וארוחת ערב במסעדת פקין דק בה נצלה הברווז באופן מסורתי בתנור לבנים בתוספת עצי פרי שמעשירים את הארומה.
המטייל אנין הטעם יפגוש עולם מרתק - שילובי תבלינים וצבעים, טכניקות בישול שמשלבות דיוק, עדינות ואנינות כביטוי עשיר להפליא של מסורת גסטרונומית שיסודותיה מרכיבים עד היום את המטבח הסיני.
10 טיפים להרפתקן הקולינרי בבייג'ינג:
1. מומלץ להתנסות בארוחת פקין דק (Peking Duck) הברווז מוגש צלוי, חתוך לפרוסות דקות, בליווי פנקייקים פריכים, תערובת של עשבים קצוצים ורוטב מתקתק.
2. לא להיבהל מהעובדה שחלק מהמסעדות נראות כמו "חדר אוכל" ענק עם אלמנטים קישוטיים קיצ'יים. מה לעשות, ככה זה לפעמים נראה כשצריך להאכיל מיליארד סינים.
3. אם אתם לא שולטים בצ'ופסטיק ,מומלץ לעשות סשן הכנה לפני הטיול, פגישה עם מזלג תסמן פיקציית תיירים זולה.
4. במידה ומסעדה אין תפריט באנגלית מומלץ להתבונן במנות שהמקומיים אוכלים ובעדינות לבקש מהמלצר שיביא לכם מנה זהה.
5. הימנעו ממלכודות תיירים (כמות מכובדת של תיירים היא בהחלט אינדיקאציה)
6. משמעות המילים "דים סאם" הינה "קרובים ללב"- זהו שם כולל למגוון אדיר של כיסונים פריכים הממולאים בכל טוב, של בשרים ירקות, דגים, ופירות ים, מאודים ומטוגנים המוגשים בליווי רטבים אקזוטיים וטעימים להפליא. מומלץ בהחלט להתנסות בהם. מסעדת דים סאם עמוסת מקומיים, מבשרת איכות.
7. כדאי לנסות אוכל ש'ינג'יאנגי, ממחוז Xianjiang. זהו אוכל סיני מוסלמי עם השפעות הינדופקיסטניות. בתפריט: קבבוני כבש, קציצות מתובלות, מיני מאפים , פיתות פריכות ומבחר תבשילי קדירה המתובלים בתערובות תבלינים ייחודיות.
8. שווקים מקומיים הם מקום נהדר ללכת בו לאיבוד בים של מראות וצבעים, תבלינים ועשבי מרפא, קרני קרנפים, ואבקות קיפודים ועוד כהנה וכהנה דברים ביזאריים ומרתקים.
9. שילוב סדנת בישול עם שף מקומי מומלצת ביותר, ומצריכה תאום מראש עם מוסקט טיולי בוטיק
10. האוכל אינו כשר, עם שומרי המסורת הסליחה...
בתאבון!
כמה עובדות על בייג'ינג:
בייג'ינג ממוקמת בצפון מזרח סין, בשטחה מתגוררים כ-13 מיליון תושבים.
פירוש השם בייג'ינג: הבירה הצפונית.
שפה עיקרית: מנדרין
שטח: 16,800 קמ"ר
בייג'ינג מבחינה קולינרית היא מיני קוסמוס - בו מיוצגים בכבוד מטבחי המחוזות השונים.
בשנת 2008, ב-8 באוגוסט בייג'ינג מתכננת לארח את האולימפיאדה, כבר עכשיו יש קשיים להשיג מקומות לינה בעיר בתאריכים אלו.
המלח בסין נדיר ויקר ולכן רוטב הסויה הפך להיות רכיב התיבול הנפוץ ביותר
הטיול הקלאסי בביג'ינג עם דגש על הפן הקולינרי הופך את מסלול התיירות שהיה מקובל עד כה לחוויה רב חושית. ארמון הקיץ, סדנת בישול עם שף מוביל שיחלוק עמכם סודות מקצועיים, ביקור בכיכר טיינאנמן, ארוחה במסעדה שהמקומיים אוהבים, ביקור במקדש השמים, ארוחת ערב במסעדת פיוז'ן מרתקת, ביקור בחומה הגדולה וארוחת ערב במסעדת פקין דק בה נצלה הברווז באופן מסורתי בתנור לבנים בתוספת עצי פרי שמעשירים את הארומה.
המטייל אנין הטעם יפגוש עולם מרתק - שילובי תבלינים וצבעים, טכניקות בישול שמשלבות דיוק, עדינות ואנינות כביטוי עשיר להפליא של מסורת גסטרונומית שיסודותיה מרכיבים עד היום את המטבח הסיני.
10 טיפים להרפתקן הקולינרי בבייג'ינג:
1. מומלץ להתנסות בארוחת פקין דק (Peking Duck) הברווז מוגש צלוי, חתוך לפרוסות דקות, בליווי פנקייקים פריכים, תערובת של עשבים קצוצים ורוטב מתקתק.
2. לא להיבהל מהעובדה שחלק מהמסעדות נראות כמו "חדר אוכל" ענק עם אלמנטים קישוטיים קיצ'יים. מה לעשות, ככה זה לפעמים נראה כשצריך להאכיל מיליארד סינים.
3. אם אתם לא שולטים בצ'ופסטיק ,מומלץ לעשות סשן הכנה לפני הטיול, פגישה עם מזלג תסמן פיקציית תיירים זולה.
4. במידה ומסעדה אין תפריט באנגלית מומלץ להתבונן במנות שהמקומיים אוכלים ובעדינות לבקש מהמלצר שיביא לכם מנה זהה.
5. הימנעו ממלכודות תיירים (כמות מכובדת של תיירים היא בהחלט אינדיקאציה)
6. משמעות המילים "דים סאם" הינה "קרובים ללב"- זהו שם כולל למגוון אדיר של כיסונים פריכים הממולאים בכל טוב, של בשרים ירקות, דגים, ופירות ים, מאודים ומטוגנים המוגשים בליווי רטבים אקזוטיים וטעימים להפליא. מומלץ בהחלט להתנסות בהם. מסעדת דים סאם עמוסת מקומיים, מבשרת איכות.
7. כדאי לנסות אוכל ש'ינג'יאנגי, ממחוז Xianjiang. זהו אוכל סיני מוסלמי עם השפעות הינדופקיסטניות. בתפריט: קבבוני כבש, קציצות מתובלות, מיני מאפים , פיתות פריכות ומבחר תבשילי קדירה המתובלים בתערובות תבלינים ייחודיות.
8. שווקים מקומיים הם מקום נהדר ללכת בו לאיבוד בים של מראות וצבעים, תבלינים ועשבי מרפא, קרני קרנפים, ואבקות קיפודים ועוד כהנה וכהנה דברים ביזאריים ומרתקים.
9. שילוב סדנת בישול עם שף מקומי מומלצת ביותר, ומצריכה תאום מראש עם מוסקט טיולי בוטיק
10. האוכל אינו כשר, עם שומרי המסורת הסליחה...
בתאבון!
נעמה בריל שניר
מוסקט - טיולי בוטיק, מתמחה בטיולים קולינריים טיולי יינות וסדנאות ריקודים חובקות עולם.
לפרטים נוספים על טיול קולינרי בבייג'ינג: http://www.muscat.co.il
טלפון: 516-500-700-1
או: 5546916-054
אי מייל: info@muscat.co.il
מוסקט - טיולי בוטיק, מתמחה בטיולים קולינריים טיולי יינות וסדנאות ריקודים חובקות עולם.
לפרטים נוספים על טיול קולינרי בבייג'ינג: http://www.muscat.co.il
טלפון: 516-500-700-1
או: 5546916-054
אי מייל: info@muscat.co.il